ГолосUA
18:08 21/08/2010

Російська військова база у Вірменії залишатиметься до 2044 року

Протокол про продовження термінів дії договору про російську військову базу в Гюмрі підписали сьогодні в Єревані президент Росії Дмитро Медведєв та президент Вірменії Серж Саргсян.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі президента РФ.

Угода дозволить російським військовим залишитися в республіці до 2044. У договорі також чітко прописано положення про те, що російські військові разом з озброєними силами Вірменії будуть забезпечувати безпеку республіки. «І для здійснення цих цілей російська сторона сприятиме у забезпеченні Республіки Вірменія озброєнням і сучасною військовою технікою», — пояснив напередодні переговорів міністр закордонних справ Вірменії Едвард Налбандян.

«Росія взяла на себе зобов’язання по спільному забезпечення військової безпеки Вірменії», — у свою чергу підтвердив за підсумками переговорів президент Вірменії Серж Саргсян.

Довідка ГолосUA. Російська 102-а військова база дислокована в Гюмрі (Вірменія) відповідно до договору від 16 березня 1995 року. На базі постійно базуються близько 5 тисяч осіб, військова техніка і запаси матеріальних засобів, частина з яких надійшла з двох російських баз, раніше виведених з Грузії.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме