ГолосUA
13:06 13/11/2008

Російські амбіції на лідерство поки що сприймаються критично

Амбіції керівників Росії вивести її на рівень одного із світових лідерів поки що не мають реального підгрунтя, — вважає The Financial Times. 

На думку автора статті у цій газеті Квентіна Піла, останні повідомлення про тяжку економічну ситуацію Москви (девальвація рубля, падіння фондового ринку) навпаки говорять, що ця країна зараз претендує скоріше на царину нестабільності, аніж на того, хто висуває умови у зовнішній політиці. />  

Зараз президент Росії Дмито Медведєв вирушив у західне турне для вирішення ряду питань, серед яких постачання енергоносіїв на територію Євросоюзу, побудова нової системи європейської безпеки та інші. Ці дві проблеми обговорюватиметься на саміті у Ніцці цієї п’ятниці.
 

20-го листопада Медведєв поїде на зустріч двадцятки світових лідерів до Вашингтона, де на порядку денному буде стояти питання про врегулювання економічної кризи. Там, за словами автора публікації, російський президент має намір висунути ряд ініціатив, але із огляду на вже зазначений стан економіки Росії, вони можуть бути сприйняті вкрай критично.

 

Читайте также по теме