ГолосUA
07:17 10/12/2009

Російські контррозвідники залишили Крим

Співробітники федеральної служби безпеки Росії, що працюють на Чорноморському флоті Російської Федерації, залишили територію України.

З Севастополя виїхали всі співробітники російської контррозвідки, окрім двох, які в даний момент знаходяться за кордоном, де проходять службу на кораблях Чорноморського флоту Росії. Відомо, що російська сторона просила не розголошувати факт виїзду співробітників ФСБ. «І позиція голови СБУ — виконати цю обіцянку», — повідомило джерело у правоохоронних структурах.

З 1 грудня у ЗМІ з’явилася інформація з посиланням на джерело в російських силових структурах про те, що офіцери ФСБ залишають територію України. Проте на той час Севастополь залишило лише командування особливого відділу, а оперуповноважені закінчували «закривати документацію». За попередньою інформацією, офіцери ФСБ, які проходили службу в Севастополі, будуть переведені до Новоросійська.

Як повідомляв ГолосUA, глава СБУ Валентин Наливайченко заявив влітку, що 19 офіцерів ФСБ, які займаються контррозвідувальною діяльністю, повинні залишити територію України. Вони знаходилися в Україні відповідно до окремого пункту договору про базування ЧФ РФ і забезпечували безпеку російських моряків. Тепер ця функція буде покладена на підрозділи військової контррозвідки СБУ в Севастополі і Сімферополі.

За матеріалами: «Коммерсант-Украина»

 

Читайте также по теме