ГолосUA
12:45 22/08/2010

Російські льотчики прибули до Криму на тренування

Група літаків морської авіації Північного флоту Військово-морських сил Російської Федерації прибула на полігон «НИТКА» поблизу міста Саки у Криму для проведення навчально-тренувальних польотів.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Міністерства оборони РФ.

Група складається з десяти літаків Су-33, Су-27УБ і Су-25УТГ. Льотчики відпрацьовуватимуть навички зльоту та посадки на палубу авіаносця за різних погодних та кліматичних умов. Командує групою Герой Російської Федерації генерал-майор авіації Іван Кожин. Тренувальні польоти триватимуть до 30 вересня.

Як повідомляв ГолосUA, полігон «НИТКА» (абревіатура з російської – наземний випробувально-тренувальний комплекс авіації) розташований на аеродромі Новофедорівка неподалік кримського міста Саки. Він виконаний у вигляді корабельної палуби і відповідає розмірам льотної палуби авіаносця «Адмірал флоту Радянського Союзу Кузнєцов». Злітне полі є сталевим та обладнано трампліном і гальмівними механізмами. Зараз у всьому світі є усього два таких комплекси – в Україні та США. Про намір побудувати їх аналоги для власних потреб заявили Китай та Росія. Остання вже розпочала будівництво у Краснодарському краї. Зараз український полігон «НИТКА» використовується Російською Федерацією на підставі міжурядової угоди між Україною та Росією.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме