ГолосUA
05:31 14/05/2010

Російські підводні човни знову базуватимуться у Балаклаві

Питання про базування підводних човнів Чорноморського флоту у кримській Балаклаві міститься у доповненнях до «харківських угод» щодо продовження терміну оренди військово-морської бази у Криму до 2042 року; відповідні документи керівники України та Росії мають підписати під час візиту президента РФ Дмитра Медведєва до Києва 17-18 травня 2010 року.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у російському військово-дослідному центрі «Військовий паритет».

Крім того, у пакеті документів містяться пропозиції щодо розвитку бази у Севастополі та інших об’єктів ВМФ Росії у Криму та в інших регіонах України. Зокрема, нові об’єкти (або поновлення старих) можуть з’явитися у Миколаєві, де в 90-х роках минулого століття були розміщені підрозділи ЧФ, Одесі та гирлі Дунаю, де в України є територіальні суперечки із Румунією.  

Окрім територіального розширення, Чорноморський флот планують оновити й у технічному плані. Розроблена програма, яка передбачає модернізацію флоту за всіма напрямками – по кораблям, підводним човнам та авіації.

Як повідомляв ГолосUA, раніше Україна та Росія узгодили повернення до Криму працівників російських спецслужб, які були вислані у 2009 році. Контррозвідники нестимуть службу на об’єктах Чорноморського флоту.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме