ГолосUA
12:45 25/09/2008

Російські телевізійними придумали «кіно» про українських начебто терористів

Служба безпеки України викрила факти діяльності спецслужб Росії проти України.

Про це сьогодні повідомила журналістам речник СБУ Марина Остапенко.

За її словами, у травні цього року працівниками служби безпеки був виявлений факт намагання російськими засобами масової інформації сфабрикувати та відзняти на відео псевдонавчання у Криму бойовиків відомого ісламістського терористочного угруповання.

За даними СБУ, для імітації підготовки терористів російські журналісти найняли кримських татар, яких озброїли автоматами.

Також був виявлений факт затримання у Чечні громадянина України, якого спецслужби Російської Федерації змушували шляхом психологічного тиску зводити на себе наклеп щодо підготовки терористичних груп УНА-УНСО з метою проведення терористичних акцій у Криму та вербування для цього екстремістів в Україні.

Марина Остапенко також зазначила, що СБУ викрила факт затримання російськими митниками нетверезого громадянина України та примушування його до підписання письмового зізнання у підготовці терористичної акції УНА-УНСО у Москві.

За словами речник української Служби безпеки, Російська Федерація провадить відкрито брудну інформаційну війну проти України, але СБУ даватиме «відсіч» кожній спробі провокацій та широко афішуватиме кожен такий випадок у засобах масової інформації. />  

Читайте также по теме