ГолосUA
10:04 04/05/2010

Російський банк позичить Україні 500 мільйонів доларів

ВТБ, другий за активами російський банк, підтверджує інформацію про свою готовність надати Україні бридж-кредит на суму 500 мільйонів доларів у рамках угоди.

Про це повідомили у прес-службі банківської установи “ВТБ”.

ВТБ готовий надати нецільовий кредит Україні на фінансування її бюджетних витрат, повідомляв у п’ятницю заступник глави Мінекономрозвитку РФ Андрій Клепач.

За підсумками засідання комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії прем’єр-міністр РФ Володимир Путін сказав, що ВТБ може найближчим часом надати Мінфіну України до 500 мільйонів доларів.

Як пояснили в банку, "ВТБ Капітал" виступить одним з організаторів розміщення облігацій України на світовому ринку запозичень.

"Відповідні переговори ведуться з міністерством фінансів України", — сказали в прес-службі.

Верховна Рада України наприкінці квітня прийняла дефіцитний бюджет на 2010 рік, доходи заплановані в розмірі більше 267,4 мільярда гривень, видатки — 323,5 мільярда гривень. Офіційний курс Нацбанку України з 5 травня — 7,9259 гривні за один долар США.

Заступник міністра не став говорити про терміни надання кредиту, зазначивши, що банк його надасть у разі зацікавленості української сторони.

За матеріалами: РИА Новости />  

Читайте также по теме