Даниил Кляхин
18:35 19/01/2011

Російський банк ВТБ пообіцяв Україні чергові кредити

Протокол про спільні заходи Міністерства фінансів України та банку ВТБ підписали кероівник Мінфіну України Федір Ярошенко та президент-голова правління російського ВТБ Андрій Костін за підсумками візиту до Москві української делегації.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі ВТБ.

У документі сторони висловили намір про здійснення спільних заходів, спрямованих на забезпечення кредитування реального сектора економіки. Для реалізації цих намірів банк ВТБ і Міністерство фінансів України вважають за необхідне визначити перелік першочергових напрямків кредитування та обсяг фінансових ресурсів для здійснення цілої низки проектів; постійно обмінюватися інформацією, проводити спільні обговорення щодо проблем, котрі становлять взаємний інтерес в рамках реалізації проектів.

Протокол діє протягом невизначеного терміну. Голова ВТБ Андрій Костін відзначив: «Підписання даного документу є важливим етапом у рамках реалізації стратегії ВТБ на 2010-2013 роки, згідно з якою, розвиток бізнесу в Україні — ключовий пріоритет групи в країнах СНД. ВТБ працює в цій країні з 2005 року і буде продовжувати нарощувати свою присутність. Зокрема, до кінця 2013 року банк ВТБ в Україні планує істотно збільшити частку ринку як у роздрібному, так і в інвестиційному сегментах».

 

Читайте также по теме