ГолосUA
09:16 21/11/2010

Російський власник МТС та компанія Ахметова — головні претенденти на “Укртелеком”

 

Компанія “СКМ” мільярдера Ріната Ахметова шукає партнерів для того, щоб взяти участь в конкурсі з приватизації державного монополіста на ринку фіксованого зв'язку компанії “Укртелеком”.

 

Про це повідомив директор з розвитку телекомунікаційного бізнесу компанії “СКМ” Ілля Архипов в коментарі виданню “Дело”.

Компанія “СКМ” Ріната Ахметова в даний час проводить ряд переговорів з партнерами щодо участі в приватизації “Укртелекому”, яка відбудеться 28 грудня 2010 року. “Ми не виключаємо своєї участі в приватизації “Укртелекому”, — повідомив І. Архипов. Таким чином він дав зрозуміти, що “СКМ” буде брати участь у конкурсі не самостійно, а спільно з партнером, пише видання.

Раніше Фонд держмайна повідомив, що отримав 3 заявки на ознайомлення з конкурсною документацією приватизації “Укртелекому”. За словами голови ФДМУ Олександра Рябченка, заявки подала одна вітчизняна компанія, одна російська, і одна компанія з іншої країни.

Крім того, за словами О. Рябченка, посольство Туреччини також висловило бажання ознайомитися з конкурсною документацією приватизації “Укртелекому”.

За словами старшого аналітик інвесткомпанії Dragon Capital Таїсії Шепетко, найбільш ймовірними претендентами на покупку “Укртелекому” є українська група СКМ і російська АФК Система, якій належить український оператор мобільного зв'язку МTС.

Нагадаємо, ФДМУ оголосив конкурс з продажу 92,791% ВАТ “Укртелеком”. Пакет пропонується за початковою ціною 10,5 млрд. грн., що в 2,4 рази перевищує номінальну вартість. Також, у разі купівлі “Укртелекому”, інвестор повинен буде оплатити всі наявні кредити підприємства.

Чистий збиток ВАТ “Укртелеком” за 9 міс. 2010 р. зменшився в 3,1 рази, до 62 млн. 655 тис. грн., в порівнянні з 194 млн. 814 тис. грн. за аналогічний період минулого року. Чистий дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за звітний період збільшився на 2,15%, до 5 млрд. 74 млн. 21 тис. грн., в порівнянні з 4 млрд. 967 млн. 53 тис. грн. за 9 міс. 2009 року.

 

 

Читайте также по теме