ГолосUA
08:22 27/01/2011

Російським журналістам вдалося пронести до “Домодєдово” муляж бомби

Незважаючи на вказівку Президента Росії Дмитра Медведєва посилити режим безпеки, пронести в московський аеропорт “Домодєдово” “бомбу” як і раніше, не складно.

Про це свідчить експеримент, проведений журналістами російського видання Life News.

Після теракту у аеропорту, ЗМІ детально описали всі слабкості та провали служби безпеки аеропорту. По-перше, аеропорт ніхто не охороняв. Всіх міліціонерів вивели за штат, значить, згідно із законом, вони не мали права навіть перевірити документи, не кажучи вже про те, щоб мати при собі зброю. По-друге, металошукачі фактично не працювали. По-третє, на увесь “Домодєдово” за зміну працювали лише два кінолога з собакою.

На наступний ранок після теракту картина наче змінилася. У аеропортах був посилений огляд, збільшили кількість людей у формі і спеціально навчених собак.

Журналісти вирішили зробити муляж вибухівки, як виявилося, це не складно. У коробку з-під чаю легко помістилися декілька акумуляторів і телефонна зарядка. Щоб додати гостроти, на коробці написали слово “бомба”. І все це помістили до звичайного поясу фотокореспондента і вирушили в “Домодєдово”.

В аеропорту, як відзначило видання, дійсно тепер багато що змінилося: встановлені рамки, перед якими стояли черги і співробітники аеропорту оглядали усіх. Пасажири з розумінням вивертали сумки і пред'являли документи для перевірки.

Кореспондент видання попрямував прямо до металошукача, пройшов через нього. Металошукач слабо запищав, але на чоловіка уваги ніхто з вартових не звернув. “Не дивлячись на посилений режим, скупчення людей у формі і цілу зграю кінологів, пронести муляж бомби в “Домодєдово” було не важко”, — констатувало видання.

http://www.lifenews.ru/news/49488

Читайте также по теме