ГолосUA
13:25 19/12/2008

Російсько-грузинські переговори: емоцій менше, результат той же

Переговори між Росією та Грузією у Женеві знову зайшли у глухий кут. 

Про це повідомило видання Le Temps.

Це вже третя зустріч представників росії і Грузії у Палаці Націй у франкомовному місті Женева з метою обговорити постконфліктну політику обох держав та відносини із їх міжнародними партнерами. Поки що, пише газета, переговори, в яких беруть участь Росія, Грузія, Південної Осетія, Абхазія та США і які проходять під егідою ЄС, ООН та ОБСЄ, не дали жодного узгодженого та позитивного рішення. Заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін охарактеризував їх на "рівні мультиплікації". 

У свою чергу представник Грузії Гіга Бокерія під час переговорів вживав такі вирази відносно двох сепаратистьких регіонів Південної Осетії та Абхазії, як "маріонетки Кремля" і звинуватив їх та Росію у перешкоджанні доступу спостерігачів ЄС на територію Грузії, включаючи Південну Осетію та Абхазію. 

 Водночас видання звертає увагу на те, що порівняно із тим як проходили подібні переговори у жовтні-листопаді, ситуація помітно покращилася, адже тоді делегати Росії та Грузії взагалі відмовлялися сидіти в одній залі. Спеціальний посол Франції на цих переговорах також відзначив, що атмосфера на них пожвавилася. 

Наступний раунд переговорів пройде 17-18 лютого 2009 року. До того часу, наголосив Григорій Карасін, російські війська залишать свій контингент у Південній Осетії та Абхазії для забезпечення безпеки у регіоні.

 

Читайте также по теме