ГолосUA
09:02 21/11/2010

Росія депортує гастарбайтерів хворих та СНІД та інші інфекції

 

Росія здійснюватиме депортацію іноземних громадяни, хворих на СНІД, туберкульоз, проказу або інфекції, що передаються переважно статевим шляхом (сифіліс, хламідійна лімфогранульома, канкроїд й т.ін).

 

Відповідну інформацію розповсюдила прес-служба Федеральної служби з нагляду у сфері захисту прав споживачів (Росспоживнагляд), передав власний кореспондент ГолосUA у Москві.

Подібного роду захід вводиться в країні вперше, але її впровадження вкрай необхідно, зазначено в повідомленні. За умовами розпорядження, що діє з 14 листопада, у таких іноземців анулюють дозвіл на тимчасове проживання, вид на проживання або дозвіл на роботу і заборонять приїжджати до Росії знову.

За словами головного санітарного лікаря Геннадія Онищенка, більшість інфекційних захворювань в Росії поширюється гастарбайтерами і бомжами. Ці люди найчастіше проживають в антисанітарних умовах, не відвідують лікарів і не дотримуються норм гігієни.

/> При цьому Росія займає одне з перших місць у світі з міграції: за оцінками Світового банку, щорічно її кордон перетинають (найчастіше нелегально) понад 10-12 мільйонів чоловік, більшість з яких прибувають з ближнього зарубіжжя. При цьому переважна більшість мігрантів є громадянами України – приблизно 4 мільйона чоловік.

 

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме