Даниил Кляхин
07:37 24/10/2010

Росія домовилася із Болгарією про співпрацю щодо «Південного потоку»

 

size="4">Російська компанія «Газпром» і «Болгарський енергетичний холдинг» досягли угоди про виконання техніко-економічного обґрунтування болгарської ділянки газопроводу «Південний потік». 

 

size="4">Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі ВАТ «Газпром».

 

size="4">«Між «Газпромом» і «Болгарським енергетичним холдингом» не залишилося жодних протиріч. Немає перешкод і для якнайшвидшого створення спільного підприємства, яке візьме на себе обов’язки з проектування, будівництва та експлуатації болгарського ділянки газопроводу», — заявив голова «Газпрому» Олексій Міллер.

 

size="4">За його словами, вже у першому півріччі 2011 року Росія розробить остаточний план оптимізації маршруту газопроводу в Європі.

 

size="4">Як повідомляв ГолосUA, рішення про будівництво газопроводу «Південний потік» було ухвалене Росією для мінімізації ризиків експорту газу до Європи через так звані «газові війни» з Україною. Газопровід повинен пройти від чорноморського узбережжя Росії до Болгарії, а потім продовжитися до Італії та Австрії. Для реалізації сухопутної частини проекту Росія, окрім Болгарії, підписала міжурядові угоди з Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією та Австрією.

 

size="4"> 

 

<p style='\"margin-bottom:' 0cm\"="">

size="\"4\""> 

Читайте также по теме