Даниил Кляхин
18:12 30/10/2010

Росія допомагає Україні відремонтувати радіотелескоп

 

Російські вчені долучилися до модернізації радіотелескопу РТ-70 (радіотехнічний комплекс «Квант-Д») Національного центру управління та випробування космічних засобів, розташованого у м. Євпаторія (Крим).

Про це заявив глава Федерального космічного агентства РФ Анатолій Пермінов, повідомили власному кореспонденту ГолосUA у прес-службі Роскосмосу.

За словами Пермінова, який відвідав під час перебування в Україні Національний центр управління та випробування космічних засобів, антенне полотно радіолокатора знаходиться у гарному стані. «Ми подивилися всю апаратуру і прийняли рішення включитися в модернізацію цього радіолокатора для того, щоб проводити вивчення далекого космосу», — зазначив він. За його словами, вже підписано відповідні документи, і перша партія російського обладнання спрямована до Євпаторії.

Після модернізації радіотелескоп РТ-70 супроводжуватиме російську місії до супутника Марса — Фобоса. Також радіотехнічний комплекс «Квант-Д» буде задіяний в програмах «Фобос-Грунт» та «Спектр-РГ».

Читайте также по теме