Даниил Кляхин
13:30 02/01/2011

Росія дозволила 11 українським підприємствам ввозити продукцію тваринного та рослинного походження

Россільгоспнагляд вніс до списку імпортерів, які мають право на ввезення на територію Росії своєї продукції тваринного та рослинного походження, 11 українських підприємств.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі Федеральної служби з ветеринарного та фітосанітарного контролю.

На підставі гарантії Державного комітету ветеринарної медицини України до списку українських підприємств, що мають право на експорт продукції тваринного походження в Російську Федерацію, внесені 6 молокопереробних підприємств, 4 підприємства з виробництва яловичини і 1 підприємство з виробництва м’яса птиці .

Зокрема, дозволяються поставки до Росії сирів, сухого молока і масла вершкового з підприємств ТОВ «Крижопільський сироробний завод», ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат», ТОВ «Техмолпром», ВАТ «Глобинський маслозавод», ЗАТ «Лозівський молочний завод», ВАТ «Великобурлуцький сироробний завод». Право на експорт яловичини до Російської Федерації отримали Козятинський м’ясокомбінат, ТОВ «Спартак», ЗАТ «Агопродукт», ТОВ ВКП «Прилуки-Агропереробка». В список українських підприємств, що мають право на постачання м’яса птиці і сирих м’ясопродуктів з птиці в Російську Федерацію включений ТОВ «Комплекс«Агромарс»».

Водночас Россільгоспнагляд скасував тимчасові обмеження на ввезення до Російської Федерації продукції ВАТ «Шосткинський міськмолкомбінат».

 

Читайте также по теме