ГолосUA
07:50 12/09/2010

Росія екстрадує до України колишнього бухгалтера «Нафтогазу»

Суд Кіровського району Волгограда (Росія) задовольнив клопотання прокуратури, взяв під варту колишнього заступника головного бухгалтера української компанії «Нафтогаз» Марію Кушнір та ухвалив рішення про її екстрадицію до України.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі Слідчого комітету Генеральної прокуратури РФ.

Кушнір була оголошена в міжнародний розшук за постановою Печерського суду міста Києва від 21 липня 2010 року. На початку 2009 року, коли відбувалося розмитнення газу «РосУкрЕнерго» на користь «Нафтогазу», вона працювала заступником головного бухгалтера. Як пояснював тоді перший заступник голови СБУ Валерій Хорошковський, Кушнір була прийнята на роботу в цю організацію спеціально для операції розмитнення газу. «Її функцією було тільки поставити потрібну підпис. Саме вона дала команду, поставила газ на баланс «Нафтогазу» і підписала первинний документ », — розповів Хорошковський. Згодом жінка працювала заступником головного бухгалтера державної компанії «Укргазвидобування» при «Нафтогазі» та влітку цього року стала одним з фігурантів кримінальної справи щодо порушень у газовій сфері – разом із колишнім першим заступником голови НАК «Нафтогаз України» Ігорем Діденком, екс-главою Державної митної служби Анатолієм Макаренком і заступником начальника відділу регіональної Київської митниці Тарасом Шепітьком. Всі вони були арештовані – окрім Кушнір, яка зникла.

Влітку жінку було оголошено у міжнародний розшук, й тепер її затримали у Волгограді працівники ФСБ Росії. Тепер Кушнір, за рішенням російського суду, передадуть українським правоохоронцям.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме