ГолосUA
10:53 24/07/2010

Росія готова відновити співпрацю з НАТО у військовій сфері

Росія оголосила про готовність відновити співпрацю з НАТО у військовій області, яка було перервана в 2008 році під час війни Росії з Грузією.

Про це заявив начальник генштабу збройних сил РФ генерал Микола Макаров після переговорів з головою Військового комітету НАТО адміралом ескадри Джампаоло Ді Паола.

"Ми знову готові разом шукати відповіді на сучасні виклики і загрози міжнародній безпеці, взаємоприйнятні розв’язки проблем, що накопичилися", — заявив Макаров.

За словами начальника генштабу, на зустрічі були підведені проміжні підсумки взаємодії Росії і НАТО у військовій області, початок якій було покладено в травні 2010 року в Брюсселі. "Нами взятий хороший старт — вже реалізовано близько половини наміченого. Вважаємо, що за кількістю пунктів в планах гнатися не варто. Необхідно вірно розставляти пріоритети спільної діяльності", — сказав генерал.

Зі свого боку Дж.Ді Паола підтвердив готовність НАТО підсилити в 2011 році взаємодію з Росією у питаннях боротьби з тероризмом. "Ми в наступні місяці будемо тісно працювати з нашими російськими колегами над планом спільних заходів 2011 року. Це буде робота в усіх напрямках, в тому числі з пошуку і рятування на морі, боротьбі з тероризмом, взаємодії в Афганістані і особливо з навчання і підготовки" , — підкреслив він.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте также по теме
ГолосUA
13:18 01/10/2024

Йенс Столтенберг официально передал полномочия генерального секретаря Североатлантического альянса бывшему премьер-министру Нидерландов...