ГолосUA
15:36 18/10/2010

Росія інформуватиме Україну про склад і озброєння ЧФ

 

Російська Федерація буде інформувати Україну про загальну чисельність особового складу і кількості основних озброєнь російського Чорноморського флоту, які перебувають на українській території.

Відповідний "Протокол між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Російської Федерації про надання інформації про загальну чисельність особового складу і основних озброєнь Чорноморського флоту Російської Федерації, що знаходяться на території України" планують підписати міністри оборони України і РФ Михайло Єжель і Анатолій Сердюков в Ялті 20 жовтня 2010 р. у ході в засідання Ради міністрів оборони СНД, повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Глави військових делегацій візьмуть участь у засіданні ради міністрів оборони СНД. Сторони обговорять положення про Координаційний центр з питань ремонту, постачання запасних частин і модернізації озброєння та військової техніки збройних сил країн СНД, питання про систему обміну інформацією про наявність надлишків озброєнь і військової техніки, про спільні заходи об'єднаної системи ППО, її оптимізації і бойовому складі.

У засіданні ради міністрів оборони СНД візьмуть участь делегації Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, РФ, Таджикистану, Узбекистану. Як спостерігачі, будуть представлені делегації України і Туркменістану.

Рада міністрів оборони держав-учасників Співдружності Незалежних Держав (РМО СНД) утворена 14 лютого 1992 р. рішенням Ради глав держав Співдружності Незалежних Держав.

Читайте также по теме