Даниил Кляхин
12:58 25/12/2010

Росія купила українську «Енергомашспецсталь»

 

 

 

 

size="4">Російське підприємство «Атоменергомаш», що входить в структуру держкорпорації «Росатом», придбало контрольний пакет акцій українського підприємства «Енергомашспецсталь».

 

size="4">Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі концерну «Росатом».

 

size="4">Підприємство «Енергомашспецсталь» (м. Краматорськ) було засноване у 1964 році та спеціалізується на виробництві литих та кованих заготовок для підприємств атомного і енергетичного машинобудування. Заготовки, що їх виробляє підприємство, використовувались для виготовлення обладнання атомних електростанцій в СРСР та Східній Європі. З 2005 року на заводі реалізується програма комплексної модернізації. Загальний обсяг інвестицій складе 300 мільйонів доларів США, при цьому вже реалізовано проектів на 200 мільйонів доларів США. Сьогодні підприємство є атестованим постачальником найбільших енергомашинобудівних компаній, таких як Siemens, Alstom, GE, Toshiba, BHEL тощо.

 

size="4">Угода передбачає, зокрема, що росіяни стають власниками пакета 92,68 відсотка акцій Відкритого акціонерного товариства «Енергомашспецсталь». Сума угоди не розголошується. Планується, що саме це підприємство стане основним постачальником металургійних заготівок для виробництва обладнання реакторного та турбінного залу при реалізації проекту добудови блоків № 3 і 4 Хмельницької АЕС.

 

size="4"> 

 

 

Читайте также по теме