ГолосUA
12:33 30/04/2010

Росія може передати Україні половину Новосибірського заводу хімконцентратів

Росія готова розглянути можливість передачі Україні 50% "Новосибірського заводу хімічних концентратів".

Про це повідомив у Сочі глава "Росатому" Сергій Кирієнко.

За його словами, операція може відбутися в рамках розширення спільних програм зі збагачення урану, які зараз реалізуються на території Росії. "Продукування є в Росії, але ми готові обговорити передачу українським партнерам акцій нашого заводу", — сказав він.

С. Кирієнко уточнив, що найдоцільніше обговорювати таку можливість щодо новосибірського підприємства, що займається постачаннями ядерного палива на Україну, і, швидше за все, мова піде про передачу половини акцій цього активу.

"Обговорюється і можливість часткового перенесення виробництва на українську територію. Буде або філіал заводу, де ми разом могли б стати акціонерами, або новий завод в Україні", — зазначив він.

Новосибірський завод хімконцентратів — один з провідних російських виробників ядерного палива для АЕС Росії і зарубіжних країн. Завод є комплексом хімічних і машинобудівних виробництв з виготовлення палива для АЕС і дослідницьких реакторів. На заводі також працює технологічний комплекс виробництва літієвої продукції, що дозволяє проводити глибоке очищення літію від домішок.

За матеріалами: РБК-Україна />  

Читайте также по теме