ГолосUA
13:50 14/05/2010

Росія може змусити Україну визнати Південну Осетію та Абхазію — експерт

Російська Федерація ще може знайти важелі впливу на керівництво України аби змусити її визнати незалежність Південної Осетії та Абхазії.

Таку думку висловив науковий співробітник Інституту Дослідження суспільства імені Макса Планка Генадій Друзенко в ексклюзивному коментарі журналісту ГолосUA.

Експерт наголосив, що останні дії української влади демонструють абсолютну непередбачуваність.

«Із Чорноморського флоту можемо говорити, що Москва може знайти аргументи, які зацікавлять Януковича на такий дуже одіозний крок. Але нині говорити про таку можливість підстав немає. Хоча і з Чорноморським флотом такого бліц-кригу ніхто не чекав. Отже питання повністю відкрите», — сказав Г.Друзенко.

«На жаль, останнім часом замість обговорення нас ставлять перед фактом», — додав він.

Водночас, коментуючи заяву міністра закордонних справ Костянтина Грищенка щодо неможливості визнання незалежності двох грузинських республік, політолог наголосив, що такі питання все ж вирішує президент країни, а не міністр.

«Щодо коментаря Грищенка. Попри всю його правильність, відповідність цивілізованим правилам міжнародного права та якимось усталеним стандартам, на жаль, напевно, Грищенко — не та людина, яка сьогодні в Україні ухвалює рішення такого масштабу. Юридично — це компетенція Президента, ну і фактично Грищенко не входить до кола осіб, які радять і визначають які кроки робитиме Президент», — наголосив експерт.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко у своєму інтерв’ю журналу «Коммерсант-Украина» заявив, що Україна виступає за територіальну цілісність та непорушність кордонів, відповідаючи на запитання про можливість визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії.

Н.Виноградська />  

Читайте также по теме