ГолосUA
10:12 19/08/2009

Росія не бачить бруду від ЧФ у Севастопольській бухті

Міністерство природи Росії називало необґрунтованими звинувачення української сторони в забрудненні акваторії Севастопольської бухти об’єктами Чорноморського флоту Російської Федерації.

«За попередніми даними, об’єкти Чорноморського флоту не є джерелом забруднення, тому звинувачення української сторони є необґрунтованими», — йдеться в заяві відомства.

«Останнім часом на адресу ЧФ РФ надійшло кілька розпоряджень природоохоронних органів України, що містять інформацію про виявлені факти забруднення акваторії в місцях базування флоту в Севастопольській бухті», — зазначили в Мінприроди РФ.

«Наразі Чорноморським флотом РФ і фахівцями Мінприроди Росії проводиться розслідування даних випадків», — заявили у міністерстві.

«За попередніми даними, фактів, що підтверджують, що джерелами забруднення є берегові об’єкти, кораблі і судна Чорноморського флоту, не виявлено», — йдеться у тексті заяви.

Як повідомлялось, у понеділок в.о. першого заступника міністра закордонних справ України Юрій Костенко повідомив про те, що Україна направила Росії ноту протесту в зв’язку з забрудненням акваторії Севастопольської бухти об’єктами ЧФ РФ.

За матеріалами «Українська правда» /> .

 

Читайте также по теме