ГолосUA
08:49 05/09/2009

Росія не хоче обговорювати процедуру виведення ЧФ

Міністерство закордонних справ України запропонувало Російській Федерації почати консультації про процедуру виведення російського Чорноморського флоту, але конструктивної відповіді не отримало. Про це в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" заявив виконуючий обов’язки глави МЗС України Володимир Хандогій.

"Позиція МЗС регламентована Конституцією України, в якій чітко зафіксована дата закінчення перебування ЧФ РФ на території нашої країни. Виходячи з цього, ми запропонували російській стороні почати консультації щодо модальності виведення флоту і підготовки до нього. Але, на жаль, на сьогодні у нас немає конструктивної відповіді російської сторони", — заявив він.

Він зазначив, що передбачений двосторонніми домовленостями момент виведення ЧФ РФ є ще достатньо віддаленим, але нагадав, що завдання переміщення флоту є вкрай масштабним і вимагає ретельної підготовки. "У нас ще є деякий резерв часу, але наша пропозиція почати консультації (і із цього приводу є відповідні укази Президента) виходитиме з розуміння того, що подібна масштабна акція — виведення флоту у встановлений українською Конституцією термін — вимагає серйозної підготовки", — підкреслив він.

 

Читайте также по теме