ГолосUA
13:30 11/06/2010

Росія не скасовуватиме «чорні списки» з небажаними українцями — Зурабов (ГОЛОС)

Найближчим часом “чорні списки” між Російською Федерацією та Україною не будуть ліквідовані. /> ГОЛОСПро це сказав посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Це питання порушувалось на переговорах між Росією та Україною, які відбулись три місяці тому, під час зустрічі міністрів закордонних справ Росії Сергія Лаврова та України Костянтина Грищенка. Україна під час цих переговорів попросила час, аби детальніше вивчити це питання. Проте поки що я не очікую, що найближчим часом Росія може винести рішення про повну відмову від “чорних списків””, — сказав він.

Посол додав, що не сумнівається у тому, що з “чорних списків” будуть вилучені всі громадяни України та Росії, які виявились заручниками певного етапу взаємовідносин цих двох країн. “Я в цьому абсолютно впевнений. Тому, щодо кількості тих, хто є у цих “чорних списках” зміни таки відбудуться. Але повністю вони скасовані не будуть”, — зазначив посол.

М. Зурабов також наголосив, що особисто виступає за скасування таких списків. “Принаймні, я цього дуже хотів би”, — сказав він.

О. Каретнікова.
 
 

Читайте также по теме