ГолосUA
11:56 17/08/2009

Росія не виплатила відшкодування українці, котру поранили на навчаннях ЧФ

Росія не відповіла на вимоги МЗС України виплатити компенсацію українці, що постраждала під час навчань Чорноморського флоту РФ.

«Реакції нуль, пройшов майже місяць», — повідомив виконуючий обов’язки першого заступника міністра закордонних справ України Юрій Костенко.

Він підкреслив, що основний акцент не робиться на тому, що постраждала є громадянкою України, і МЗС реагував би аналогічно, якби був поранений громадянин будь-якої іншої держави. «Порушуються встановлені правила для проведення військової стрілянини», — додав дипломат.

Нагадаємо, 31 липня студентка Севастопольського національного технічного університету Ольга Литвиненко була поранена на військовому стрільбищі морської піхоти ЧФ у районі бухти Козача під час проведення там занятть з вогневої підготовки.

У службі інформації ЧФ заявили, що «нещасний випадок з О.Литвиненко став можливим через повну зневагу цивільними особами застережливих написів «Стій, стріляю, прохід і проїзд заборонений» російською й українською мовами, які були наявні в тому місці.

За матеріалами: «Інтерфакс-Україна»

 

Читайте также по теме