ГолосUA
17:28 21/09/2010

Росія передала Польщі бортовий журнал літака Качинського

Бортовий журнал і комплект інструкцій з експлуатації літака Ту-154 президента Польщі Леха Качинського переданий сьогодні уповноваженому представнику Польщі.

Про це власному кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Слідчого комітету Генпрокуратури РФ.

Зокрема, Польщі переданий бортовий журнал літака Леха Качиньського, який перебував на борту Ту-154 під час катастрофи та зберігся. Уповноваженому представнику Польщі Едмунду Кліху у Москві також передані повні комплекти посібників з льотної та технічної експлуатації літака, що включають всі доповнення і зміни, затверджені головним конструктором ВАТ «Туполєв» і пов’язані з встановленим на даному літаку обладнанням – зокрема, системою супутникового зв’язку, кисневим та аварійно-рятувальним обладнанням. Всього до президентського літака було зроблено близько 10 змін.

Це вже четвертий раунд передачі Росією документації польській стороні в рамках розслідування авіакатастрофи літака президента Польщі.

10 квітня 2010 літак Ту-154М, що виконував рейс з Варшави до Смоленська, зазнав аварії при заході на посадку. Він впав в 300-400 метрах від злітно-посадкової смуги аеродрому Північний. Всі, хто знаходилися на борту авіалайнера пасажири, у тому числі президент Польщі Лех Качиньський, загинули.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме