ГолосUA
07:43 11/08/2009

Росія перепризначить нового посла після виборів — експерт

Росія не призначить Михайла Зурабова на пост посла в Україні, а обере нову кандидатуру на цю посаду, але лише після завершення президентських виборів в Україні.

Таку думку в інтерв’ю ГолосUA висловив політтехнолог Тарас Березовець.

На думку експерта, не виключено, що Михайло Зурабов не послом Росії в Україні. «Призначення Зурабова, який ніколи не займався відносинами з Україною, і на відміну від Чєрномирдіна, не має широких контактів, означає зневажливий жест в бік Віктора Ющенка. Я думаю, що Зурабов може не з’явитися взагалі і новий посол буде взагалі перепризначений», — сказав він.

Тарас Березовець переконаний, що офіційна Москва чекатиме підсумків виборів, і лише після призначення нового Президента України визначиться із особою, яка представлятиме її інтереси в Україні. «Очевидно, що на даний момент посол у Києві Росії не потрібен, оскільки виконувати технічні завдання можна і з Москви», — сказав політтехнолог.

Даючи оцінку діям російського президента Дмитра Медведєва, зокрема появу офіційного листа зі звинуваченнями в антиросійській політиці Президента України Віктора Ющенка, експерт допустив, що таке загострення відносин між Україною та Росією саме напередодні початку передвиборної кампанії, не випадкове, оскільки «Росія максимально зацікавлена в тому, аби посилити конфліктний потенціал відносин з Україною, тим самим ускладнити роботу кандидатам від влади, насамперед, Вікторові Ющенку та Юлії Тимошенко».

Тарас Березовець також висловив припущення, що сам Віктор Ющенко відповідати на лист російського президента не буде, але слід чекати відповідної реакції з боку Міністерства закордонних справ. «Можливі наслідки — висилка когось із російських дипломатів, або оголошення чергових персон нон-грата у взаємних відносинах. В будь-якому разі цей конфлікт лише набирає обертів, томі чекати якогось послаблення зараз підстав немає», — сказав експерт.

 

Читайте также по теме