ГолосUA
12:38 23/11/2008

Росія пошле проти піратів атомний крейсер

Важкий атомний ракетний крейсер «Петро Великий» найближчим часом може увійти до району Африканського Рогу для боротьби з піратами. />  

Про це, як передав ІТАР-ТАРС, повідомив помічник Головнокомандуючого ВМФ Росії капітан першого рангу Ігор Дигало.
За його словами, відправитися туди «Петро Великий» може після виконання завдань поблизу берегів Венесуели, де він братиме участь у російсько-венесуельських навчаннях.
 

Також російський чиновник наголосив на тому, що Росія може направити до берегів Сомалі загін бойових кораблів для боротьби з піратством. Проте підкреслив, що тримати там велике угрупування на регулярній основі ВМФ доки не має наміру у зв’язку з відсутністю в районі постійних пунктів базування.
 

Як повідомляється на сайті телеканалу «Вести», в Головному штабі підтвердили, що в районі йеменського острова Сокотра, російські кораблі виконуватимуть навчально-бойові завдання задля зміцнення безпеки «в цьому небезпечному через піратство регіоні». Там же заявили, що в ході повернення на свої бази кораблі, у разі потреби, застосують зброю проти піратів.
 

На даний момент в Аденській затоці з російських кораблів знаходяться сторожовик Балтійського флоту «Неустрашимый», який вже запобіг захвату піратами декількох судів, і судно забезпечення.

 

Читайте также по теме