ГолосUA
18:40 11/05/2010

Росія прагне повернути Україну шляхом поглинання українських підприємств — політолог

Росія прагне повернути Україну шляхом поглинання українських підприємств, пропонуючи співпрацювати у різних галузях.

Таку думку озвучив директор Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при Міністерстві зовнішніх справ України, політолог Григорій Перепелиця на прес-конференції.

За його словами, Росія розробляє нову зовнішньо-політичну концепції відносно пост-радянського простору — “реставраційну концепцію”, за якою “Росія відтворюється або розширюється на терені СНД шляхом поглинання тих республік — тепер незалежних держав — через певні сегменти”.

“Така концепція відносно України була презентована Путіним, коли він запропонував об’єднати “Нафтогаз” і “Газпром”, а іншими словами це поглинання “Газпромом” “Нафтогазу” з усією інфраструктурою… І таке поглинання буде відбуватися і в авіабудуванні, хай-теку, ракетобудуванні, суднобудуванні, коли просто українські підприємства будуть приєднуватися до великих державних російських холдингів”, — зазначив Григорій Перепелиця.

На думку політолога, ця концепція набагато більш ефективна, ніж повернення України через СНД, оскільки “якщо вітчизняна економіка стане частиною російської, то ні про який суверенітет говорити не можна буде, тим більше, якщо “Газпром” буде диктувати ціни для населення”.

М.Мамаєва />  

Читайте также по теме