ГолосUA
09:23 17/06/2009

Росія представила на Ле-Бурже модель місячної станції

На ювілейному авіакосмічному салоні у французькому місті Ле-Бурже Росія вперше представила модель місячної станції «Місяць-Глоб», яка здійснюватиме свою діяльність згідно з розробленою в Росії місячної програми. Про це повідомили російські ЗМІ.

«Ми вперше представили на цьому представницькому форумі міжпланетну станцію. Крім того, ми виставляємо глибоко модифіковані супутники "Глонасс-М" та "Глонасс-К", а також сімейство ракет-носіїв Ангара у повному обсязі», — сказав голова Роскосмосу Анатолій Пермінов.

Крім того, за його словами, російське конструкторське бюро «Прогрес» вперше представило модифіковану ракету-носій «Союз-2-3» з удосконаленими двигунами.

В Росії також розроблена місячна програма «Місяць-Глоб», яка поділяється на дві місії. Перша місія розпочнеться у 2010 році. Тоді проводитимуться дослідження внутрішнього складу Місяця, розвідка запасів корисних копалин на Місяці, дистанційне зондування планети.

Друга місія передбачає висадку місяцеходу нового покоління масою 400 кілограмів. Якщо перша місія буде суто російською, то другу місію, ймовірно, Росія проводитиме разом з Індією. Вона розпочнеться у 2011 році.

Під час третього етапу дослідження Місяця буде проводитись забір грунту, а під час четвертого етапу (2012-2015 роки) реалізовуватиметься програма «Місячний полігон». Четвертий етап — це створення комплексів наукових приладів, дослідження розвіданих до цього корисних копалин на Місяці, та інші наукові роботи.

 

Читайте также по теме