ГолосUA
06:09 09/04/2010

Росія припинила безмитне ввезення сталевих труб з України

Росія з 1 квітня припинила безмитне ввезення сталевих труб з України, повідомили у Федеральній митній службі Росії.

Термін дії угоди між Мінекономіки України і Мінекономрозвитку РФ, що визначає розмір квоти безмитного ввезення українських труб в країну, закінчився наприкінці I кварталу (квота на квартал складала 55 тис. т). "У зв’язку з відсутністю після 31 березня узгодженого розміру квоти з 1 квітня при митному оформленні української трубної продукції слід керуватися ухвалою уряду РФ, що передбачають стягування антидемпінгових мит відносно їх імпорту", — йдеться в листі служби.

Україна і Росія вели переговори про продовження квот на безмитний імпорт українських труб в 2010 р. На заміну Київ був готовий відмовитися від закриття ринку мінеральних добрив для російських компаній.

Найбільшим імпортером труб, що працює в рамках угоди з РФ, була трубно-колісна компанія "Інтерпайп", підконтрольна підприємцеві Віктору Пінчуку і членам його сім’ї. За даними Фонду розвитку трубної промисловості РФ, обсяг російського ринку труб оцінюється в 3-4 млрд дол., частка українських труб — в 250-300 млн дол. "Тепер з 1 квітня постачання труб заводів "Інтерпайпа" повинні обкладатися митами в розмірі від 8% до 55%", — повідомив директор Фонду розвитку трубної промисловості РФ Олександр Дейнеко.

За матеріалами "Комерсант Україна".

Читайте также по теме