Даниил Кляхин
18:00 04/01/2011

Росія прирівняла своїх громадян до українців

Новий порядок реєстрації своїх громадян за місцем тимчасового перебування запровадила Росія: при переїзді на місце «не за пропискою» на термін до трьох років їм тепер немає необхідності приходити до паспортного столу, а досить лише поштовим чи електронним листом повідомити відповідні служби.

 

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі Федеральної міграційної служби РФ.

 

Такий порядок, на підставі міжурядових російсько-українських домовленостей, вже кілька років існує у Росії для громадян України: за умов перебування на території Росії терміном до 90 діб українцям реєстрація не потрібна, а у разі перебування на термін понад трьох місяців – необхідно оформити реєстрацію у повідомному порядку, тобто надіслати до органів Федеральної міграційної служби листа із повідомленням про місце перебування. Такий саме порядок для громадян Росії існує на території України.

 

Втім, пільгові умови для українців викликали велике незадоволення серед пересічних росіян, адже донедавна вони могли перебувати у будь-якому російському місті без реєстрації лише на термін до 3 діб. А для оформлення реєстрації – були змушені безпосередньо приходити до органів ФМС та вистоювати величезні черги. Тепер, на підставі рішення уряду, для них впроваджений порядок, який раніше діяв лише для українців на території Росії.

 

Читайте также по теме