ГолосUA
08:40 05/07/2010

Росія пропонує СНГ відмовитися від долара та євро

Російський Мінфін у черговий раз запропонував країнам — учасницям СНД відмовитися від долара і євро на користь національних валют, зокрема — рубля.

Рубль, кажуть експерти, така ж ненадійна валюта, як і долар. Особливо зараз, коли його волатильність занадто висока. Перехід на прямі котирування поки не обгрунтований економічно. І якщо він буде зроблений штучно, це обернеться таким же провалом, яким, по суті, став Митний союз.

Виступаючи в минулу п’ятницю в Ялті Міжнародному інвестиційному форумі, голова Мінфіну Олексій Кудрін запропонував країнам — учасницям СНД ввести прямі котирування своїх валют один до одного, щоб в подальшому проводити розрахунки без прив’язки до курсу долара і євро. «Наші валюти не мають прямих котирувань, найчастіше при проведенні наших угод ми працюємо через долар або євро», — нагадав Кудрін. Крім того, він відзначив, що необхідно розширити перелік фінансової інформації, яких країни СНД обмінюються «для розуміння наших валютних перспектив», і внести зміни в національні законодавства, щоб дозволити підприємствам різних держав вести взаємні розрахунки в будь-якій валюті країн СНД.

Тим часом незалежні експерти одностайні в своїй думці, що за озвученим главою Мінфіну пропозицією стоїть куди більше популізму, ніж реально обгрунтованих і безперечних переваг переходу до прямих котируваннями в країнах СНД.

За матеріалами: Независимая />  

Читайте также по теме