ГолосUA
17:05 27/08/2010

Росія розпочала будівництво серії кораблів для Чорноморського флоту

На стапелі Зеленодільського суднобудівного заводу (Татарстан, РФ) сьогодні закладений малий ракетний корабель, який будується на замовлення ВМФ Росії для Чорноморського флоту.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі російської Об’єднаної суднобудівної корпорації (ОСК).

Корабель отримав назву «Град Свіяжск». Усього для Чорноморського флоту передбачається будівництво п’яти таких кораблів. Вони є російською розробкою, є універсальними в експлуатації (клас – «ріка-море»), та, за словами розробників, не мають аналогів у світі.  

Корабель цього проекту має водотоннажність 949 тонн, довжину 74 метра, а ширину 11 метрів. Крейсерська швидкість – 25 вузлів. Озброєння — ракетний комплекс «Калібр», що дозволяє наносити удари високоточними крилатими ракетами як по морських, так і по наземних цілях. Призначення кораблів такого класу – охорона та захист економічної зони держави.

Будівництво кораблів проекту «Торнадо» здійснюється у рамках модернізації та оновлення Чорноморського флоту Росії. Як повідомляв ГолосUA, крім будівництва нових кораблів, на Чорноморський флот після узгодження питання з Україною будуть переведені два однотипних фрегата Балтійського флоту — «Безстрашний» та «Ярослав Мудрий». А 20 серпня на петербурзьких «Адміралтейських верфях» був закладений підводний човен «Новоросійськ» — перший з трьох, запланованих для Чорноморського флоту.

 Д. Кляхін />  

Читайте также по теме