ГолосUA
18:24 27/01/2009

Росія та Грузія сперечаються за солдата

Російське міністерство оборони вимагає, щоб Грузія видала вояка, який, за словами російських представників, був захоплений грузинськими спецслужбами у Південній Осетії. />  

Водночас, грузинське телебачення стверджує, що російський вояк втік зі свого посту в Ахалгорі — населеному грузинами районі, який контролюють росіяни — і здався грузинській міліції, повідомляє Бі-бі-сі.
 

Грузинський телеканал транслював відеозапис, наданий міністерством внутрішніх справ Грузії, в якому Александр Глухов каже, що він служив у нелюдських умовах в окупованій зоні, і просить надати йому політичний притулок у Грузії.
 

"Я служив там впродовж півтора місяців як днювальний командира батальйону. Там нема нормальних умов. Ситуація з харчами жахлива, годують дуже погано. Крім того, наше бойове обладнання — танки, бронетранспортери і пускові установки "Град" — націлені на грузинські селища. Отже, я попросив грузинського президента дозволити мені залишитися в Тбілісі", — заявив він.
 

Російські військові вже заявили, що відеозапис з солдатом був зроблений під тиском. Грузинська влада заперечує це і заявляє, що він є абсолютно вільним у своєму виборі.

 

Читайте также по теме