ГолосUA
16:10 24/02/2010

Росія та Україна мають поділити понад 300 санаторіїв

Більше 300 санаторіїв на території України досі залишаються спірними об’єктами щодо їх приналежності – Росії чи Україні.

Про це сьогодні під час виступу у Держдумі РФ заявив глава Федерального агентства Росмайна Юрій Петров, передав кореспондент ГолосUA.

Найбільші суперечки точаться навколо санаторію «Польот» у Кримському Новому Світі. Здравниця на 100 місць у живописному місці у підніжжя гори Сокіл, де за радянських часів проходили реабілітацію льотчики та космонавти, є предметом конфлікту між об’єднанням «Росавіакосмос» та сімферопольським ЗАТ «Арма».

У «біографії» санаторію вже були рейдерські захоплення та судові справи, хоча угода між Україною та Росією від 1993 року передбачає, що всі майнові спори між державами вирішуються виключно шляхом консультацій та переговорів.  

Петров висловив сподівання, що з приходом нової влади в Україні розв’язання майнових суперечок між державами буде проходити більш продуктивно. «Сподіваюсь, що з новим керівництвом України ми працюватимемо більш ефективно й результативно», — відзначив керівник Росмайна.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме