Даниил Кляхин
18:28 28/01/2011

Росія та Україна узгодили порядок пересувань підрозділів ЧФ територією України

Питання взаємодії військових підрозділів та органів влади України із структурами Чорноморського флоту обговорювалися під час засідання Підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту Російської Федерації та його перебування на території України Російсько-Української міждержавної комісії.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі МЗС Росії.

Делегації очолили статс-секретар — заступник Міністра закордонних справ Російської Федерації Григорій Карасін і перший заступник Міністра закордонних справ України Роман Демченко. Виходячи з положень базових угод, що регулюють перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, сторони обговорили весь спектр питань функціонування російського флоту в Криму. Зокрема, узгоджено проект Угоди між Урядом Російської Федерації і Кабінетом Міністрів України про погодження пересувань, пов’язаних із діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації на території Україні, поза місцями їх дислокації.

Обговорювався проект двосторонньої угоди про дії сторін у кризових ситуаціях. У завершальну стадію перейшла підготовка угоди про співробітництво при ліквідації надзвичайних ситуацій з використанням підрозділів ЧФ. За обопільної думки сторін, успішній взаємодії в навігаційно-гідрографічному забезпеченні (НГЗ) безпеки мореплавства в Чорному і Азовському морях сприяло б укладання двосторонньої угоди з цього приводу, в якій передбачалося б спільне використання об’єктів НГЗ, орендованих Російською Федерацією, при установці на них українських автоматичних ідентифікаційних систем (АІС).

З урахуванням доцільності продовження застосування узгодженого механізму поетапного оформлення результатів інвентаризації земельних ділянок та інших об’єктів нерухомості, що знаходяться в користуванні Чорноморського флоту Російської Федерації, сторони висловилися за активізацію роботи на цьому напрямку. Сторони також висловили готовність до пошуку шляхів до розширення участі Російської Федерації в розвитку соціально-економічної сфери населених пунктів-місць дислокації ЧФ Російської Федерації на території України.

Читайте также по теме