ГолосUA
08:50 24/09/2010

Росія та Україна зможуть спільно торгувати квотами на викид парникових газів

Росія та Україна зможуть спільно торгувати квотами на викид парникових газів, передбаченими Кіотським протоколом, після 2012 року через двосторонню угоду з Європейським союзом.

Про це на конференції «Вуглецеві ринки Росії та Україні» в Москві заявив голова Групи просування проектів спільного впровадження Кіотського протоколу Леннард де Клерк, передав власний кореспондент ГолосUA у РФ.

Один з основних механізмів Кіотського протоколу, до якого приєдналися більшість країн світу, — торгівля квотами на викиди парникових газів. Учасник системи торгів, скоротивши свій «вихлоп», може продати надлишки іншій державі, чиї викиди перевищують квоту. Україна та Росія у цій системі виступають у ролі продавців. Але період дії Кіотського протоколу збігає у 2012 році, після чого у світі будуть задіяні нові правила та квоти.

Втім, за словами Леннарда де Клерка, Україна та Росія мають шанс зберегти нині існуючі для них квоти. Задля цього їм необхідно об’єднати свої зобов’язання та підписати відповідну угоду з Європейським союзом, який є одним з головних покупців цих квот.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме