ГолосUA
13:31 14/11/2010

Росія відкриє в Україні кілька своїх культурних центрів

 

Протягом наступного року Росія відкриє кілька своїх центрів науки та культури (РЦНК) у різних містах України.

 

Про це на прес-конференції «Росія-Україна: гуманітарне співробітництво» повідомив заступник голови Федерального агентства зі справ СНД, співвітчизників за кордоном та міжнародної гуманітарної співпраці (Росспівробітництво) Ігор Морозов, передав власний кореспондент ГолосUA у Москві.

 

За словами Морозова, зараз проводиться підготовча робота з відкриття РЦНК у Львові, Одесі та Дніпропетровську. «Відкриття таких Центрів дуже важливе як для співвітчизників, що проживають в Україні, так і самих українців. У цих Центрах вивчається не тільки російська мова і просуваються наші стандарти навчання, а й підтримуються спільні контакти в гуманітарній сфері, яка органічно вписується в зовнішню політику двох наших країн», — наголосив чиновник.

 

Подібні центри Росія відкрила у всіх країнах СНД, й один з найпотужніших вже працює в столиці України. «У ньому створено цілий комплекс освітніх мовних послуг. Зараз ми накопичуємо механізми інноваційної діяльності, в тому числі через дистанційне навчання російській мові, тому що її підтримка і просування є нашим пріоритетним завданням», — повідомив Морозов.

 

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме