ГолосUA
06:01 22/02/2010

Росія відмовилася нагородити в.о. капітана «Фаїни»

Уряд РФ відмовився нагороджувати Віктора Нікольського, який виконував обов’язки капітана на захопленому піратами судні «Фаїна», Орденом Мужності або будь-якою іншою урядовою нагородою.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у Російській профспілці моряків (РПМ).

Ініціатором нагородження Нікольського виступила Балтійська територіальна організація РПМ. Саме він після раптової смерті капітана судна Володимира Колобкова взяв на себе командування українсько-російським екіпажем «Фаїни», захопленої піратами 25 вересня 2008 року поблизу узбережжя Сомалі. У полоні моряки провели 134 доби.

Уряд РФ відмовив у поданні профспілки. Формальним приводом стало те, що за Положенням про державні нагороди РФ, клопотання про нагороди має ініціювати трудовий колектив або власник підприємства, де працює кандидат. Профспілки такого права не мають, а іноземному власнику судна байдуже. Тепер Російська профспілка моряків звернулася до президента РФ Дмитра Медведєва та інших органів із проханням розв’язати ситуацію.

Як повідомляв ГолосUA, в Україні всіх моряків «Фаїни» — й українців, й росіян – нагородили Почесною відзнакою та грамотами Уповноваженого з прав людини ВР.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме