ГолосUA
13:36 25/07/2010

Росія відзначає День Володимира Висоцького

День пам’яті актора, поета, барда Володимира Висоцького відзначається у Росії: сьогодні виповнилося 30 років з дня його смерті.

У російській столиці та багатьох регіонах країни пам’яті актора присвячені численні заходи, передав кореспондент ГолосUA.

Володимир Висоцькій помер у Москві у віці 42 роки 25 липня 1980 року під час Московської Олімпіади. Він зіграв близько 30 ролей у кіно та написав понад 800 пісень, служив у Театрі драми та комедії на Таганці. Був кумиром мільйонів. Незважаючи на те, що коротке повідомлення про смерть напівзабороненого у ті часи Висоцького було надруковане лише у одній з московських газет, на його похорон у закритій на час проведення Олімпійських ігор Москві зібралися десятки тисяч людей.

Популярність заслуженого артиста РРФСР Володимира Висоцького пройшла випробування часом. Сьогодні на його честь у московському парку Сокольники відбудеться величезний концерт за участю провідних російських артистів. У музеї «Будинок Висоцького на Таганці» відкрилася виставка «В об’єктиві — Висоцькій», на якій представлені багато невідомих раніше знімків, у тому числі авторства знаменитих радянських фоторепортерів. А у самому Театрі на Таганці традиційно пройде вистава «Володимир Висоцький». Поклонники поета прийдуть сьогодні й на його могилу на Ваганьковському кладовищі у Москві.

Водночас концерти пам’яті Висоцького пройдуть в багатьох інших російських містах. У декількох містах Росії відкриваються пам’ятники Висоцькому, ще у кількох місцева влада прийняла рішення про надання вулицям імені актора. А у Новосибірську проходить бард-фестиваль пам’яті Володимира Висоцького.

Д. Кляхін

 

    />  

Читайте также по теме