ГолосUA
13:58 05/04/2010

Росія вимагає повернути 300 об’єктів на території України

Неврегульованість питань із Україною є найбільшою проблемою у діяльності Федерального агентства з управління державним майном РФ.

Про це заявив голова агентства Юрій Медведєв, повідомили кореспонденту ГолосUA у пресс-службі Росмайна.

За його словами, Росія претендує майже на 300 соціальних та промислових об’єктів, що розташовані на території України. Серед них низка оздоровчих комплексів в Криму, лабораторія Державного астрономічного інституту імені Штернберга тощо. При цьому повністю відрегульовані питання тільки по 20 з об’єктів. Медведєв наголосив, що часто Україна використовує такі спірні об’єкти за власним розсудом, може продати, наприклад, їх третім особам, перетворити на акціонерні товариства тощо. Та висловив сподівання, що зі зміною влади у Києві «процес врегулювання відносин власності між Російською Федерацією та Україною вийде на новий рівень».

За словами голови Росмайна, з іншими країнами ситуація розподілу власності «менш гостра, аніж з Україною». При цьому Росія має майно у понад ніж 120 країнах світу: більше 3 тисяч об’єктів, загальна вартість яких перевищує 3 мільярда доларів.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме