ГолосUA
05:25 14/06/2010

Росія визначилась із місцем базування літаків АН-70

Перша партія російсько-українських військово-транспортних літаків АН-70 базуватиметься на авіабазі у Твері.

Про це заявив командуючий військово-транспортною авіацією РФ генерал-лейтенант Віктор Качалкін, повідомили кореспонденту ГолосUA у прес-службі Міністерства оборони РФ.

«Новий російсько-український літак оперативно-тактичного призначення АН-70 може зайняти нішу між оперативно-стратегічним ІЛ-76МД та легким транспортним АН-12. У разі прийняття рішення про виробництво АН-70, ми очікуємо його появи у бойовому строю у 2014-2015 роках. Перша партія, судячи з усього, складатиметься з двох літаків, ми їх спрямуємо на тверську авіабазу», — підкреслив генерал.

Водночас він не виключив, що льотчики для АН-70 проходитимуть підготовку безпосередньо на підприємстві-виробнику у Києві. «Така практика існує з радянських часів», — сказав Качалкін.

Як повідомляв ГолосUA, президент України Віктор Янукович під час зустрічі із прем’єр-міністром Росії Володимиром Путіним 8 червня заявив, що Україна почне серійне виробництво літака АН-70 до кінця 2010 року. Його замовниками є міністерства оборони України та Росії. У поточному році український уряд має намір виділити на виробництво літаків АН-70 42 мільйона доларів.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме