ГолосUA
10:26 18/05/2010

Росія запропонувала США спільне виробництво літака АН-124

Росія запропонувала Сполученим Штатам Америки здійснювати спільне виробництво літаків АН-124.

Таку пропозицію озвучив під час свого візиту до США віце-прем’єр-міністр Росії Сергій Іванов, повідомили кореспонденту ГолосUA у прес-службі російського уряду.

«Це буде літак з новим обличчям, у новому вигляді й у новій ринковій оболонці. Мова йде про можливості його спільного виробництва і створення спільного підприємства, а потім – й розподілу прав», — заявив С. Іванов. За його словами, цей літак призначатиметься як для військових, так і для цивільних замовників. Водночас, спільне підприємство могло б здійснювати й технічне обслуговування літака.  

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що «американці вивчають наші пропозиції, у тому числі, вивчає й Пентагон». При цьому, переконаний С. Іванов, проблем із розсекречення технологій, в тому числі українських, в Росії не виникне: «Літак, по суті, цивільний, транспортний, й я не бачу проблеми у передачі технологій».

Як повідомляв ГолосUA, літак АН-124 є спільною розробкою України та Росії: розроблений на київському АНТК імені Антонова, його будівництво у Росії здійснюється на Ульяновському авіабудівному підприємстві.

Д. Кляхін  

 

Читайте также по теме