ГолосUA
11:04 18/12/2010

Росія запропонувала Україні створити спільний авіадвигун

 

Російське Пермське підприємство авіадвигунів запропонувало українському ВАТ «Мотор Січ» (Запоріжжя) взяти участь в програмі створення авіадвигуна нового покоління.

 

Про це на відео-конференції у Москві заявив Генеральний конструктор Пермського підприємства авіадвигунів Олександр Іноземцев, передав власний кореспондент ГолосUA.

 

Розробка нового двигуна 5-го покоління у Росії вже ведеться. Планується, що його демонстраційний показ відбудеться у квітні 2012 року. Двигун, який отримав маркування ПД-14 за всіма показниками буде перевершувати SaM146 спільного російсько-французького виробництва, яким оснащується найсучасніший російський пасажирський літак «Суперджет-100». Росіяни очікують, що українське підприємство візьме участь у створенні камери згоряння для нового двигуна.

 

«Ми відправили в «Мотор Січ» пропозицію щодо створення камери згоряння для двигуна ПД-14. Зараз чекаємо відповіді від голова ради директорів цього підприємства В’ячеслава Богуслаєва. ПД-14 — це величезний крок вперед по теорії, техніці, технологіям. Він буде перевершувати виріб попереднього покоління по надійності, ресурсу, матиме меншу вартість в експлуатації, буде більш безпечним з точки зору екології. Головна ідея полягає в розробці уніфікованого газогенератора в класі тяги 7-20 тонн, на базі якого можна створити відповідну техніку для експлуатації в небі, на землі, на воді — літаки, вертольоти, газотурбінні установки», — наголосив Іноземцев. />  

Д. Кляхін

Читайте также по теме