ГолосUA
10:09 05/04/2010

Росія запросить українські кораблі допомогти відремонтувати авіаносець «Адмірал Кузнєцов»

Важкий авіанесучий крейсер Північного флоту Росії «Адмірал флоту Радянського Союзу Кузнєцов» пройде повномасштабну модернизацію на суднобудівному підприємстві «Севмаш» (м. Североморськ).

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у російському військово-аналітичному центрі «Військовий паритет».

Зокрема, в рамках модернізації передбачається повністю замінити збройні системи та застаріле радіоелектронне та навігаційне обладнання. Водночас буде збільшене авіакрило корабля – для можливості нести на борту більшу кількість літаків. Очікується, що внаслідок переоснащення корабель отримає морську версію зенітного ракетно-гарматного комплексу «Панцир».  

До робіт будуть залучені представники українського «Чорноморського суднобудівного заводу», на якому крейсер був побудований у 1985 році.

Як повідомляв ГолосUA, зараз фахівці ЧСЗ на запрошення російської сторони вже працюють на «Севмаші», де триває модернізація ще одного авіа несучого крейсера – «Адмірал Горшков». Після завершення робіт цей корабель буде переданий ВМС Індії.

 У складі ВМФ СРСР «Адмірал Кузнєцов» мав назви «Рига», «Леонід Брежнєв», «Тбілісі». Тоннажність корабля – 60 тисяч тонн. Швидкість – до 29 вузлів, запас автономного ходу – 12 тисяч миль. На борту можуть базуватись 26 палубних винищувачів Су-33 та МіГ-29К, а також 24 протичовнових гелікоптера Ка-27 та Ка-29.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме