ГолосUA
10:40 09/02/2009

Росія затримала українські судна

Російські прикордонники затримали в Азовському морі два українські судна за підозрою в незаконному рибному промислі; на борту траулерів було виявлено більш як 10 т риби — пеленгаса і бичка.

Про це повідомило РІА “Новости”.

Серед виявлених порушників — промислове судно «Ялта» і середній чорноморський сейнер «Арго». «Порушники на обох суднах здійснювали рибний промисел донним тралом, не маючи дозволу на це знаряддя лову», — уточнили у прес-службі Чорноморсько-Азовського прикордонного управління берегової охорони ФСБ РФ.

За даними прикордонуправління, рибалки «Ялти» встигли наловити близько 5 т пеленгаса і бичка, а рибалки «Арго» — близько 6 т пеленгаса. «Збиток, завданий суднами-порушниками біоресурсам Азовського моря, становив кілька мільйонів рублів», — зазначили у прес-службі.

За фактом незаконного рибного промислу судном «Ялта» порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 256 Кримінального кодексу РФ (незаконне добування (вилов) водних біологічних ресурсів), яка передбачає позбавлення волі до двох років.

Питання про порушення кримінальної справи за фактом рибного промислу судном "Арго" поки що не вирішене, уточнила прес-служба.

 

Читайте также по теме