ГолосUA
17:40 21/05/2010

Росія зацікавлена у зміцненні СНД

Росія зацікавлена у зміцненні Співдружності Незалежних Держав.

Про це прем`єр-міністр Росії Володимир Путін сказав, виступаючи на засіданні Ради глав урядів держав — учасниць СНД.

«Хочу відразу сказати, що ми зацікавлені у зміцненні нашої організації, в максимальному розкритті її конструктивного, творчого потенціалу; у вдосконаленні механізмів координації, партнерства у всіх сферах — торгівлі, енергетиці, промисловості, у високих технологіях; у нарощуванні освітніх, молодіжних та інших гуманітарних контактів. Саме на цій логіці будується робота російського головування в СНД», — сказав В.Путін.

Він зазначив, що найважливішими пріоритетами російського головування є економіка, розвиток взаємодії в науці та інноваціях.

За його словами, це тим більше актуально, зважаючи на те, що країни Співдружності вирішують зараз схожі завдання щодо подолання наслідків глобальної економічної і фінансової кризи, роблять кроки, спрямовані на підвищення ефективності національних економік, зміну їх структур, підтримку сучасних, конкурентоспроможних виробництв.

В.Путін сказав, що впродовж минулого року в Співдружності виконувався єдиний план антикризових заходів. Він упевнений, що й надалі країнам СНД необхідно тісно координувати дії, ефективно використовуючи весь арсенал інтеграційних механізмів. /> «У грудні 2011 року ми відзначимо двадцятиріччя СНД. За цей час було пройдено великий шлях. Нам вдалося відбудувати багато в чому унікальну систему взаємодії, що працює на користь громадян наших держав, конкретних компаній, підприємств, які беруть участь в коопераційних зв`язках», — сказав прем’єр-міністр Росії.

За його словами, діалог країн СНД дозволяє у дусі довіри і відвертості вирішувати проблеми, що виникають, забезпечувати стабільність величезного регіону.

«Спираючись на накопичений досвід, ми повинні рухатися вперед, реалізовувати наші плани, сформульовані в Концепції розвитку СНД і Стратегії економічного співробітництва на період до 2020 року. Успіх тут залежить від злагодженої роботи всіх партнерів, від їхнього ділового настрою і, зрозуміло, доброї волі. Впевнений, нас об`єднує саме такий підхід», — наголосив В.Путін.
 

За матеріалами УНІАН
 

Читайте также по теме