ГолосUA
16:25 12/07/2010

Росія збільшить пенсійний вік

Міністерство фінансів Російської Федерації підготувало розрахунки збільшення пенсійного віку в Росії, який у 2015 році складатиме 62,5 роки для чоловіків та жінок.

Про це під час засідання у Москві Експертної ради з питань пенсійної реформи заявила економіст Ірина Ясіна, передав кореспондент ГолосUA.

Збільшення пенсійного віку є одним з головних пунктів російської пенсійної реформи. Здійснювати його планується поступово, аби до 2015 року вийти на визначений термін та водночас зрівняти пенсійний вік для чоловіків та жінок. Необхідність пенсійної реформи в Росії, як і в Україні, пояснюють невідповідністю надходжень та витрат Пенсійного фонду: зараз російський ПФ за рахунок надходжень виплачує тільки 37 відсотків пенсій, решту компенсує федеральний бюджет.

Серед інших нововведень російської пенсійної реформи – суттєве скорочення виплат тим, хто достроково пішов на пенсію (працівники шкідливих виробництв, правоохоронці тощо), припинення виплат пенсіонерам, які продовжують працювати, запровадження системи додаткових пенсійних внесків.

Втім, росіянам, які вже є пенсіонерами, цього року пощастить: вперше їх пенсії – з урахуванням компенсацій, валоризації та додаткових виплат – зростуть одразу на 40 відсотків до кінця року.  

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме