ГолосUA
15:45 24/12/2008

Росія збільшує виробництво ядерних ракет у чотири рази

Росія збільшує виробництво ядерних ракет у чотири рази.

Про це повідомило сьогодні видання «The Guardian».

За словами представника військово-промислової комісії уряду РФ Владислава Путіліна, російські військові закуплять за найближчі три роки 70 стратегічних ракет у рамках масивної програми переозброєння, яка також передбачає закупку 300 танків, 14 військових кораблів і 50 літаків.

Експерт із питань роззброєння Рубен Сергеєв повідомив виданню, що, можливо, Москва боїться відстати у нових збройних перегонах.

«Росія списує старі ракети радянської епохи, які працюють на рідкому паливі, по кілька десятків на рік. Кремль знає, що якщо він не збільшить найближчим часом виробництво балістичних ракет, у нього не буде шансів добитися нової угоди про скорочення озброєнь від США, які мають ракети набагато вищої якості», — сказав експерт.

Напередодні представник американської сторони Джон Руд заявив, що основною проблемою у переговорах стала вимога Росії, щоб нова угода покривала системи більшої дальності, призначені як для звичайних видів озброєння, так і для ядерних боєголовок. У США хочуть, аби угода стосувалася лише ядерних боєголовок.

 

Читайте также по теме